• AI-Sanomat
  • Posts
  • ✨ 7: Lisätietoa seuraavan GPT-version ominaisuuksista ja aikataulusta

✨ 7: Lisätietoa seuraavan GPT-version ominaisuuksista ja aikataulusta

PLUS: Googlen uusi Gemini 2.0 on aidosti hyvä tekoäly sekä ilmainen 11h verkkokurssi tekoälyn maailmaan

Jos kaipaat koulutusta tai tukea oman AI:n käyttöösi niin laitappa viestiä [email protected]

Sisällysluettelo: 👇

  1. 💡 Parhaat uutiset viikon varrelta

  2. ⚒️ VIIKON TYÖKALU: Tekoälyllä vaivattomasti kiinnostavaa LinkedIn-sisältöä

  3. 💡 Ilmainen 11h verkkokurssi ChatGPT:n käyttöön

  4. 💡 Ilmainen kirja: LLM-kielimallien perusteet

  5. ⚒️ Uusi tapa harjoitella haastavia keskusteluja tekoälyn avulla

  6. 💡 7 kikkaa uuden Gemini 2.0:n käyttöön

  7. 🔥 OpenAI antoi lisätietoa seuraavan GPT-version aikatauluista ja ominaisuuksista!

Google DeepMind julkisti Gemini 2.0 -päivitykset: Uudet mallit Flash, Flash-Lite ja Pro Experimental

Google DeepMind on esitellyt merkittäviä päivityksiä Gemini 2.0 -malliperheeseensä, mukaan lukien tehokkaat Flash- ja Flash-Lite-mallit sekä kokeellisen Pro-version, jotka tarjoavat kehittäjille ja käyttäjille entistä parempia suorituskyky- ja kustannustehokkuusratkaisuja. Vinkki: näitä pääsee helpoiten testaamaan Googlen AI Studion kautta: https://aistudio.google.com/

  • Tehokkuus ja nopeus: Gemini 2.0 Flash on suunniteltu tarjoamaan matalan viiveen ja parannetun suorituskyvyn, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan kehittäjille, jotka tarvitsevat tehokkaita ratkaisuja suurivolyymisiin ja -taajuisiin tehtäviin. Olen itse käyttänyt Gemini 2.0:aa mm. chatbottien yhteydessä.

  • Kustannustehokkuus: Uusi 2.0 Flash-Lite -malli tarjoaa paremman laadun kuin aiempi 1.5 Flash säilyttäen samalla saman nopeuden ja kustannustason, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon budjettitietoisille käyttäjille.

  • Kehittyneet ominaisuudet: Kokeellinen 2.0 Pro -malli on suunniteltu erityisesti koodauksen suorituskykyyn ja monimutkaisiin pyyntöihin, tarjoten parannettua ymmärrystä ja päättelykykyä sekä laajennetun 2 miljoonan tokenin kontekstin.

Google DeepMind on julkaissut päivitetyn Gemini 2.0 Flash -mallin yleisesti saataville Gemini-sovelluksen ja Gemini API:n kautta Google AI Studiossa ja Vertex AI:ssa. Lisäksi uusi 2.0 Flash-Lite -malli on julkistettu julkiseen esikatseluun, tarjoten kustannustehokkaan vaihtoehdon varsinkin kehittäjille. Erityisesti 2.0 Flash- ja Flash-Lite-mallit tarjoavat parannettua suorituskykyä ja kustannustehokkuutta, kun taas kokeellinen 2.0 Pro -malli avaa uusia mahdollisuuksia monimutkaisten tehtävien ja koodauksen parissa työskenteleville.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että osa näistä malleista on vielä kokeellisessa vaiheessa, mikä saattaa vaikuttaa niiden vakauteen ja saatavuuteen. Kehittäjien ja käyttäjien kannattaa seurata näiden mallien kehittymistä ja arvioida niiden soveltuvuutta omiin tarpeisiinsa. Olen itse testaillut näitä Googlen AI Studion kautta.

Viikon muut uutiset:

  • Mikä ihmeen tekoälydiplomatia? Maailman johtajat, teknologiagurut ja asiantuntijat kokoontuvat Pariisiin keskustelemaan tekoälyn nopeasta kehityksestä. Kiinan DeepSeek nousee merkittäväksi puheenaiheeksi, haastamaan Yhdysvaltojen AI-ylivallan. Eurooppa yrittää löytää paikkansa suurvaltojen välisessä väännössä, mutta USA ei aio jäädä sivustakatsojaksi. Kiina puolestaan pelaa nyt isommilla panoksilla kuin aiemmissa huippukokouksissa. Miten AI-geopoliittinen shakkilauta asettuu tulevaisuudessa?

    https://www.bbc.com/news/articles/c17evw0k8g8o

  • Alexa 2.0 – ystävä vai kuukausimaksullinen vakoilija? Amazon esittelee AI-pohjaisen Alexan, joka ymmärtää keskusteluja monimutkaisemmin ja muistaa käyttäjäpreferenssit. Julkaisu helmikuun lopulla, mutta Amazon saattaa pian laittaa palvelun maksulliseksi (5–10 dollaria/kk). Onko tämä askel kohti aidosti älykästä kotia vai vain tapa lukita käyttäjät uusiin tilausmalleihin?

    https://www.pcworld.com/article/2599695/is-the-new-ai-powered-alexa-almost-here-6-things-to-know.html

  • GitHub Copilot muuttuu entistä autonomisemmaksi – mutta haluatko AI:n koodata puolestasi? Copilotin uusi agenttitila voi iteroida, tunnistaa virheitä ja jopa korjata ne automaattisesti. "Project Padawan" tuo ensimmäisen autonomisen agentin kehittäjien käyttöön. Onko tämä ohjelmoinnin uusi vallankumous vai askel kohti koodareiden tarpeettomuutta?

    https://github.blog/news-insights/product-news/github-copilot-the-agent-awakens/

  • Mockupista koodiksi – GitHubin Vision for Copilot tuo designit eloon yhdellä klikkauksella. Nyt voit ladata kuvan, ja Copilot luo siitä automaattisesti käyttöliittymän. Tämä voisi mullistaa suunnittelijoiden ja kehittäjien yhteistyön – mutta myös herättää kysymyksiä tekijänoikeuksista ja luovan työn arvostuksesta.

    https://techcrunch.com/2025/02/06/github-copilot-brings-mockups-to-life-by-generating-code-from-images

  • Perplexity ottaa seuraavan loikan – AI pystyy nyt käsittelemään tiedostoja ja kuvia miljoonan tokenin kontekstilla. Tämä voi mullistaa suurten datamassojen analyysin ja automaation. Kuinka pian tekoäly pystyy tekemään kattavia tutkimuksia täysin itsenäisesti?

    https://x.com/perplexity_ai/status/1887897060902318263

  • Google hinnoittelee tekoälymuistikirjansa – NotebookLM Plus maksaa 20 dollaria kuussa, opiskelijoille puoleen hintaan. Yksityiskäyttöön laajennettu AI-pohjainen muistikirja mahdollistaa jopa 500 erillistä muistiinpanoa ja 300 lähdettä per tiedosto. Kysymys kuuluu: kannattaako maksaa tekoälystä, joka organisoi ajatuksesi puolestasi?

    https://notebooklm.google/plus

  • Elon Musk haluaa OpenAI:n – tarjosi 97,4 miljardia dollaria ja sai Altmanilta piikikkään vastauksen. OpenAI:n perustaja torjui tarjouksen ja heitti takaisin: ”Ei kiitos, mutta ostetaan Twitter 9,74 miljardilla, jos haluat.” Onko tämä vain Muskin ego-taistelu vai strateginen yritys palauttaa tekoäly avoimeksi?

    https://www.theverge.com/news/609685/elon-musk-openai-purchase-offer

  • OpenAI kehittää omaa AI-sirua – aikooko se syrjäyttää Nvidian? OpenAI:n suunnitelmissa on oma 3nm AI-piiri, jonka valmistus voi alkaa jo tänä vuonna. Tämä voisi vähentää riippuvuutta Nvidia-grafiikkapiireistä ja antaa OpenAI:lle enemmän kontrollia laskentatehoonsa. Tekoälyn rautapuoli on nyt yhtä kuuma pelikenttä kuin ohjelmistokehitys!

    https://www.theverge.com/news/609421/openai-in-house-chip-development

Bottiverstas – Yrityksesi AI-kumppani

Bottiverstas on pieni mutta pippurinen AI-toimisto, joka auttaa sinua:

Mikäli haluat kuulla ilmaisen konsultaation tekoälyn hyödyntämisestä juuri sinun yrityksessäsi, nappaa tästä 15-30 min. vapaamuotoinen etäkahvittelu 👇tai laita sähköpostia: [email protected] 

Tilaa AI-Sanomien Plus-jäsenyys niin näet loput sisällöstä

Tilaamalla AI-Sanomien maksullisen jäsenyyden saat pääsyn kaikkiin uutiskirjeen sisältöihin sekä tuet Suomen parasta AI-mediaa.

Already a paying subscriber? Sign In.

Miksi tilaus kannattaa?:

  • • Pääsy kaikkiin maksullisiin oppaisiin
  • • Webinaari-tallenteet
  • • Näet kaikki uutiskirjeen sisällöt, uudet AI-työkalut sekä vinkit tekoälyn käyttöön.
  • • GPT4o-botti: Tämä on tietoturvallinen versio ChatGPT:stä, jossa syöttämääsi dataa ei käytetä kielimallin kouluttamiseen.
  • • Tuet Suomen parasta AI-mediaa 😊

Reply

or to participate.